Over mij

Mijn naam is Joke Davio-Tissingh. Ik ben in 2001 afgestudeerd in de Bewegingswetenschappen en in 2003 in de Fysiotherapie. Direct aansluitend ben ik de specialisatie Kinderfysiotherapie gaan doen. Ik heb ruim 6 jaar als kinderfysiotherapeut gewerkt in het kinderziekenhuis van het Radboud UMC (nu Amaliaziekenhuis). Omdat ik graag in de sport wilde werken en me ook op andere vlakken wilde ontwikkelen ben ik als projectleider bij de KNRB aan slag gegaan. Daar was ik verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van het programma Aangepast roeien. Ik miste de kenniscomponent die ik wel vond in mijn laatste baan als docent en onderzoeker bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Ik werkte daar ruim twee jaar binnen het expertiseteam Talentherkenning en talentontwikkeling in de sport, het onderwerp waar ik eerder ook op ben afgestudeerd en waar ik ook nu nog erg enthousiast van word. Alle ervaringen en inzichten die ik heb opgedaan in deze banen, maar ook daarbuiten, hebben ertoe geleid dat ik in 2016 voor mezelf ben begonnen. Ik ben actief bij NOC*NSF en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Ik heb me gespecialiseerd op het kennisgebied brede motorisch ontwikkeling voor kinderen in de sport.

 

Ik ben ervan overtuigd dat ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen en met plezier kan sporten en bewegen. Ik lever daar graag een bijdrage aan door mijn kennis en inzichten in te zetten voor degene die ook dat doel hebben. De brug tussen wetenschap en praktijk kan ik goed maken, en ik vind dat ook belangrijk.

 

Ik werk vanuit Zeist, waar ik ook woon. Ik ben getrouwd en heb twee zoontjes. Ik hou zelf ook van sporten: hockey, wielrennen, wintersport en hardlopen. Daarnaast ben ik Mindful Run instructeur.